« Какао - як це було
Какао масло Theobroma cacao L »


Какао масло Cacao Butter Oil Theobroma Cacao

Posted by on Apr 13, 2009


Какао масло (Cacao Butter Oil, Theobroma Cacao)

26 Фев 2009, Aroma

Рубрика: Базові масла

Ваш відгук

Какао-масло - Какао масло Cacao Butter Oil Theobroma Cacao

Масло какао ( Cacao Butter Oil , Theobroma Cacao ) відвіку використовується в косметології (загалом, і в ароматерапії частковості). Це масло залежно від ступеня очищення буває декількох видів: для їжі, для запаху і для косметології. Останній вигляд має найвищий ступінь очищення: у його складі немає хімічних інгредієнтів.

Сам процес виготовлення какао масла не простий. Зібрані какао боби проходять очищення, сортування і термічну обробку. Потім їх дроблять і отримують крупу какао. Ці роздроблені ядра дуже тонко подрібнюють. Виходить терте какао, яке використовують для виготовлення масла какао і шоколаду. Какао масло отримують пресуванням тертих бобів.
Макуху, яка залишилася після цієї операції, дроблять і тонко подрібнюють. В результаті виходить всіма відомий какао порошок.

Масло какао надає на шкіру пом’якшувальну і зволожуючу дії. При тривалому використанні шкіра стає гладкою, поліпшується колір особи, без дрібних зморшок (зокрема, якщо використовувати масло замість крему для очей, зникають «гусячі лапки»). Це масло є хорошою профілактикою розтяжок.
Крім того, завдяки своєму складу масло какао перешкоджає проникненню в шкіру шкідливих речовин, що особливо актуально для жителів крупних міст. Ще одна корисна властивість, яку не можна не відзначити, - це здатність масла відновлювати пошкоджені клітки. Ця властивість може стати в нагоді як взимку перед виходом на вулицю, так і літом після загару.

Із-за яскраво вираженого шоколадного аромату масло не підходить для використання ароматичних композицій, духів.

Зовнішній вигляд: